30 Oktober 2021

Mok Su'Terima Anugerah Tokoh Istiqamah


KUALA LUMPUR - Mantan Ketua Muslimat PAS Terengganu, Fatimah Ismail, 92 atau lebih dikenali ' Mok Su ' telah menerima Anugerah Tokoh Istiqamah oleh Dewan Muslimat Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Malaysia (DMPM) sempena Muktamar Tahunannya. 

Arak ‘Timah’, ada pihak tidak sensitif - Dato’ Yahaya

 


Oleh KHAIRUL AZLAM MOHAMAD

KUALA TERENGGANU: 29 Okt (Hrkh)- PAS menggesa kerajaan perlu bertindak lebih tegas dalam meluluskan sesuatu perkara termasuk penjenamaan sejenis minuman keras arak bernama ‘Timah’.

31 TAHUN MEMBANGUN BERSAMA ISLAM, KELANTAN YANG DINAMIK (SIRI II)


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Perlantikan Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, seorang tokoh pendidikan  telah merancakkan perkembangan  pendakwahan dan pendidikan Islam di Kelantan. Negeri itu cuba dipopularkan kembali dengan gelaran ‘serambi Mekah’ dengan aspirasi 'Membangun Bersama Islam'. Tuan Guru Nik Abdul Aziz seorang tokoh yang sangat memberikan perhatian yang besar dalam memperkasakan pengajian Islam sama ada formal atau tidak formal.

28 Oktober 2021

Tinggal Legasi Ilmu


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – kepimpinan parti di semua peringkat diseru agar mengamalkan dan berkongsi  ilmu kepada orang lain.

27 Oktober 2021

Pulau Kapas Pilihan Ameerah

 


Oleh : Pyang Mamat

MARANG - Sebuah pulau yang indah terletak diperairan daerah Marang iaitu Pulau Kapas menjadi destinasi percutian Ameerah Kijal pada kali ini sebagai tempat rehlah mereka bersama ahli keluarga dan rakan-rakan.

Jambatan Gantung: Tarikan Baru Hutan Lipur Lata Payung


SETIU - PAS Dun Langkap mengucapkan terima kasih kepada kerajaan negeri Terengganu dan Kementerian Pelancongan dan Budaya yang menambah baik kemudahan  asas Di Lata Payong.

31 TAHUN MEMBANGUN BERSAMA ISLAM, KELANTAN YANG DINAMIK (SIRI I)


Oleh : Dr Riduan Mohamad Nor

Pantas masa bergulir, memecut dan melaju tanpa menoleh kebelakang lagi, hari ini genaplah 31 tahun PAS memerintah tanah serendah sekebun bunga yang terkenal dengan keunikan budaya dan merupakan jantung hati orang Melayu negara ini. Berdiri bak monumen yang tegal dan kukuh, menjadi cerminan kepada negeri-negeri yang lain, tiga dasawarsa yang penuh dengan kekangan dan serangan bertali arus daripada musuh dan pesaing. 

24 Oktober 2021

Mohd Harun Ketua Pemuda PAS Terengganu Baharu


 HULU TERENGGANU - Mohd Harun Esa sebulat suara dipilih sebagai Ketua Pemuda Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) bagi penggal 2021-2023 berkuatkuasa hari ini.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...