14 Mac 2015

Anak Muda Diseru Jangan Membuang Waktu, Hadiri Ijtimak


http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/Hishamuddin2.pngKUALA NERUS – Anak-anak muda dan para remaja diingatkan agar tidak membuang wak dan melakukan perkara-perkara berfaedah sepanjang cuti sekolah yang bermula semalam.
Timbalan Ketua Pemuda PAS Terengganu Ustaz Hishamuddin Abd Karim turut menjemput semua anak-anak muda dan para remaja untuk hadir ke Ijtimak Antarabangsa Perpaduan Ummah Kali Ke 3 yang akan diadakan di perkarangan masjid Rusila dari 19 hingga 22 Mac ini.

12 Mac 2015

Perlantikan Mursyidul Am; PAS Terengganu Ucap Tahniah


satiful3KUALA TERENGGANU – PAS Terengganu mengucapkan tahniah mengucapkan tahniah di atas pelantikan Tuan Guru Datuk Dr Haron Din sebagai Mursyidul Am PAS yang baharu bagi menggantikan Allahyarham Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.
Pesuruhjayanya, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata, amanah yang diberikan kepada Tuan Guru Dr. Tuan Guru Dr. Haron Din, adalah ‘kena pada tubuhnya’ yang dikenali sebagai seorang tokoh memiliki ilmu yang tinggi dan kepimpinan yang dimaklumi oleh umum.

11 Mac 2015

Kerajaan Umno ‘Memperkudakan’ Majlis Fatwa Untuk Menghalalkan GST


GST HaramKUALA TERENGGANU – PAS menegaskan sistem percukaian GST yang akan dilaksanakan oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) adalah haram di sisi Islam kerana menngenakan cukai tersebut kepada semua pihak termasuk orang miskin.
Selain itu, Ketua Penerangan Dewan Ulamak PAS, Dr. Ustaz Khairuddin Aman Razali berkata, kerajaan Umno bergantung kepada cukai GST untuk menyelesaikan masalah yang disebabkan oleh penyelewengan dan salah urus mereka sendiri.

09 Mac 2015

Jalinan Ukhuwah Warga Bukit Besi Petanda ‘Tawan’ Darul Iman

IMG-20150309-WA0078
DUNGUN – Bertemakan Ukhuwah Warga Harmoni mengambil singkatan nama Ustaz Wan Hassan (UWH) ahli Parlimen Dungun, pihak Majlis Tindakan Dun Bukit Besi telah berjaya mengadakan program Hari Keluarga MTD Bukit Besi 2015 (HKMTDBB2015) dan Jamuan Rakyat pada 7 Mac 2015.
Muara sungai Kampung Kuala Jengal telah dipilih sebagai lokasi sambutan pada kali ini. Kedudukan yang berhampiran jalan utama telah berjaya menarik minat jawatan kuasa panatia program tersebut.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...