06 Mei 2011

Lawatan Najib rugikan 'rakyat' beribu ringgit.

http://buletinonline.net/images/stories/berita46/pentasrosmah.JPG-Pentas Rosmah RM250,000, peniaga rugi kerana Najib....???
KUALA TERENGGANU
- Buletinonline dimaklumkan kos pentas Pandu Puteri Turun Padang Bersama Masyarakat Nelayan, untuk program isteri Perdana Menteri, Rosmah Mansor, adalah bernilai RM250,000.00

Program yang diadakan pada Sabtu 30 April, di Padang Astaka Seberang Pintasan, Dungun, adalah program berkembar lawatan suaminya, Presiden Umno, Najib Razak, ke Dewan Undangan Negeri (Dun) Manir dan Bukit Tunggal.

Pemuda PAS diharap 'pikat' puteri Umno

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita45/aba.jpgKUALA NERUS - Pemuda PAS diharap menjadi 'idola' kepada pemuda-pemuda lain dan dapat 'memikat' puteri Umno supaya dapat bersama-sama dengan perjuangan PAS.

Menurut Timbalan Ketua Dewan Ulamak PAS, Ustaz Abu Bakar Abdullah peningkatan sokongan dikalangan orang-orang muda kepada PAS akan dapat menewaskan Umno dan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum akan datang.

"Kita (PAS) mengarapkan pemuda-pemuda (PAS khususnya) dalam DUN Tepoh menjadi idola, kepada pemuda-pemuda lain, dengan (menunjukkan) semangat yang tinggi dan istiqamah,

03 Mei 2011

Bob kirim salam kepada 'Halim Jusoh' ADUN Permaisuri


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/awiehentambon.jpgSETIU - Bob Lokman minta sidang hadirin khususnya warga DUN Permaisuri 'kirim salam' kepada ADUN Permaisuri dari BN, Halim Jusoh, kerana katanya Halim adalah kawan lama beliau.

"Kawasan Permaisuri ni saya ada kawan,  kawan lama...... lama tak jumpa dengan dia, tiba-tiba dengar dia dah jadi wakil rakyat, namanya Saudara Halim Jusoh,

Beri E-Book tapi masih mengajar guna papan hitam

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita46/drkayu.jpgHULU TERENGGANU - Felo Kanan, Institut Kajian Rantau Asia Barat, Universiti Kebangsaan Malaysia, Prof. Madya Dr. Kamaruzaman Yusof mendakwa, walaupun para pelajar di sekolah-sekolah Terengganu mendapat komputer riba E-Book, namun guru-guru masih mengajar menggunakan papan hitam.

Beliau berkata, ia berbeza dengan proses pembelajaran di negara Singapura, dimana pelajar yang mendapat E-Book tidak lagi membawa buku teks ke sekolah.

01 Mei 2011

PAS Terengganu kenalpasti calon PRU-13

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita46/ariffinapril2011.jpgKUALA TERENGANU - PAS Terengganu telah mengambil langkah awal mengenalpasti calon-calon yang akan bertanding mewakili parti itu bagi menghadapi pilihanraya umum ke-13 yang akan datang.

Pengarah Pilihanraya PAS Terengganu, Ariffin Deraman berkata, kajian terperinci berkaitan dengannya telah siap dilaksanakan bagi kesemua tiga puluh dua kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) dan lapan kawasan Parlimen.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...