16 Julai 2022

Halang Penghinaan Agama Daripada Berleluasa


KUALA TERENGGANU - Pihak berwajib hendaklah mengambil tindakan undang-undang kepada mereka yang menghina Islam bahkan agama lain, sehingga mengakibatkan fitnah dan rasa tidak selesa khususnya.

15 Julai 2022

Pakatan NATO Arab Bersama Israel


Langkah terbaharu diambil oleh Amerika Syarikat dan negara sekutunya dengan membentuk pakatan tentera yang baharu di Asia Barat, apabila dikumpulkan beberapa buah negara Arab yang melaksanakan dasar normalisasi terhadap negara haram Israel. 

AS Perkukuh Hubungan Dengan Israel, Rusia Berunding Dengan Turkiye Dan Iran


Presiden Amerika Syarikat Joe Biden dan Perdana Menteri Israel Yair Lapid telah mengulangi pendirian anti-Iran mereka dalam deklarasi bersama yang komited untuk menghalang Tehran daripada memperoleh senjata nuklear.

14 Julai 2022

'Khabar Umno 3.0' Bertiup Kencang


Khabar 'bertiup kencang' menyebarkan dakwaan bahawa rancangan sedang dibuat untuk mengeluarkan presiden Umno Ahmad Zahid Hamidi dan pendahulunya, Najib Razak, daripada ' pemandangan siasah' tanah air. 

11 Julai 2022

Pemuda Istiqamah Korban Enam Ekor Lembu


Oleh : Faizal Al-Medaniey

MARANG - Pemuda PAS Cawangan Rusila, istiqamah menyambut Aidil Adha, melaksanakan ibadah korban enam ekor lembu melalui skim ansuran bulanan.

Perang Ukraine mengingatkan Eropah tentang pembunuhan beramai-ramai Srebrenica


Peperangan di Ukraine mengingatkan Eropah tentang pembunuhan beramai-ramai Srebrenica dan kenangan suram perang Balkan Barat pada 1990-an. 

Jentera Pilihan Raya PAS Terengganu Diarah Siap Sedia


KUALA TERENGGANU - Jentera Pilihan raya Terengganu di semua peringkat di arah bersiap sedia dari sekarang kerana pilihan raya Umum (PRU15) dijangka akan berlaku tidak lama lagi.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...