08 Mei 2020

'Teras Muslimat' Tidak Dilupakan

KUALA TERENGGANU - Para petugas teras muslimat tidak dilupakan dalam gerakan dakwah dan politik PAS pada musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bulan Ramadan.

Umat Kehilangan Tuan Guru Kami, Dato Ismail Kamus

Sebaik mendengar perkhabaran Tuan Guru Dato' Ismail Kamus dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur, hati segera terdetik untuk melawat beliau. Sebaik berakhir Mesyuarat Jamaah Menteri tengahari Rabu 6.5.2020, saya terus sahaja bergegas ke sana di Wad ICU.

9000 Rumah Dapat Bubur Lambuk

KUALA TERENGGANU - Sebanyak 9000 buah rumah  dalam kawasan DUN Wakaf Mempelam diagihkan bubur lambuk percuma secara berperingkat.

06 Mei 2020

PAS Kedah Siap Sedia Mengetuai Pentadbiran Kerajaan Negeri

Kepincangan dan perpecahan yang berlaku dalam Pakatan Harapan (PH) Kedah sukar dikawal lagi dan terus memperlihatkan kelemahan gabungan itu dalam mengurustadbir negeri Kedah.

04 Mei 2020

Covid-19 Di India; Peniaga Muslim Jadi ' Kambing Hitam'

Parti Bharatiya Janata (BJP) yang memerintah India telah mengeluarkan notis kepada seorang pemimpinnya menyeru orang untuk tidak membeli sayur-sayuran dari peniaga Islam.

03 Mei 2020

40 'Orang Lama' Dihargai

SETIU - Seramai 40 orang warga emas disantuni pada bulan Ramadan bagi mengingati dan menghargaipenglibatan sebahagian "orang lama" dalam jemaah PAS.

Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

  DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Ke...