11 Jun 2010

Dakwah Islahiah Kepada Orang Umno

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita27/IMG_6301.JPGKOTA BHARU – Para pemuda diminta membuat persediaan kerana rakyat melihat Pakatan Rakyat akan menggantikan Barisan Nasional sebagai kerajaan Persekutuan pada pilihanraya umum akan datang.
Wakil pemuda PAS Terengganu Ustaz Kamaruzzaman Abdullah berkata, kepincangan dalam proses tarbiyah akan membahayakan perjuangan PAS.

(Gambar - Ustaz Kamaruzzaman, kanan, menghadiri Muktamar Pemuda semalam)


07 Jun 2010

Buang Bayi - Zarina di Penjara Setahun, Denda RM7,000.


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/buangbayi2.gifKUALA TERENGGANU - Seorang bekas siswi Universiti Tekonologi Mara Cawangan Cendering dekat sini, dijatuhkan hukuman penjara setahun dan denda RM7,000 oleh Mahkamah Majistret di Kuala Terengganu hari ini selepas mengaku bersalah membuang mayat bayi lelaki yang dilahirkannya, dua tahun lalu.

(Gambar - kiri, Zarina, selepas dijatuhkan hukuman, manakala gambar kanan adalah keratan akhbar dua tahun lalu)

Berubah Demi Maruah


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/Kijal&PKRCeramah%20035.jpgChukai, KEMAMAN – Rakyat negeri Terengganu mesti mempunyai maruah yang tinggi serta melahirkan rasa kebencian terhadap segala bentuk kemungkaran.

Kemungkaran yang berlaku dalam negara ini berpunca dari kelemahan serta kejahatan ‘tangan’ para pemimpin Umno dan Barisan Nasional (BN).

(Gambar - taraf hidup  orang Melayu/Islam masih ditakuk lama, Terengganu masih menjadi antara negeri termiskin, walaupun penyumbang kepada kekayaan negara , sebuah rumah miskin di Kijal, Kemaman)

06 Jun 2010

Umat Islam Mesti Kuat Fizikal dan Spiritual Bagi Menghadapi Cabaran Masakini


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/P1160143.JPGMARANG – Umat Islam perlu kuat fizikal dan spiritual, terutamanya ketika menghadapi cabaran yang semakin hebat diseluruh dunia masakini.

Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengingatkan, selain kuat imannya, setiap muslim itu perlu kuat tubuh badannya.

“Jadilah seorang muslim yang kuat, gagah perkasa bukan sahaja iman dia (muslim) termasuk tubuh badan dia. Terutamanya, disaat umat Islam menghadapi cabaran yang sangat hebat di seluruh dunia.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...