11 September 2010

Eidul Fitri DiCemari 'Limpahan Sampah'

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita33/sampahmelimpah.jpgKUALA NERUS - Kemeriahan dan keceriaan sambutan 1 Syawal di pinggir jalan-jalan utama dalam kawasan ini dicemari dengan limpahan sampah sarap yang berbau busuk dan hanyir.

Tong-tong sampah yang disediakan pihak Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) tidak mampu lagi menerima sisa buangan persiapan penduduk di kawasan ini menyambut ketibaan Eidul Fitri kerana ia telah penuh, akibat tiada kutipan dilakukan.

10 September 2010

'Merempit Pula' Di Malam Eidul Fitri

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/RempitMalamRaya%20035a.jpgKUALA TERENGGANU - Persimpangan Semarak Bukit Tunggal di sini 'gamaknya' sudah menjadi litar tetap kepada Mat-mat Rempit apabila mereka merempit pula pada malam menjelang Eidul Fitri jam 2.00 pagi hari ini 10 September.

Beratus-ratus anak muda berkumpul dan mula menunjukkan lagak masing-masing dengan membuat pecutan sambil mengangkat motosikal mereka dan meluncur laju dengan satu tayar sahaja.

08 September 2010

PAS Besut Buat Laporan Polis

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/BP%201.jpgBESUT -Yang Dipertua PAS Kawasan Besut Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad.telah membuat satu laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Besut hari ini 8 September, jam 10.40 pagi.

Laporan polis dibuat ekoran pendedahan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan berkaitan wujudnya campurtangan pihak Kementerian Dalam Negeri (KDN) dalam urusan yang dibawah bidangkuasanya sehingga disifatkan melanggari seksyen 4 Akta Polis 1957

Kerajaan Mungkir Janji; Penduduk Asal Kampung Ladang Tidak Puas Hati

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/ADUNLandangFlatGemilang.jpgKUALA TERENGGANU - Kampung Ladang yang terkenal dengan kegiatan seni tradisional pertukangan barangan tembaga, perak dan keris Melayu akan hilang dari bumi Terengganu.

Wakil penduduknya, Ibrahim Awang berkata, penduduk asal Kampung Ladang terkilan dengan kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu yang menaburkan janji manis sewaktu mengambil balik tanah-tanah mereka.

06 September 2010

Penduduk Ladang Gemilang Suarakan Bantahan

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/flatladang%20043.jpg(Kemaskini Video Klip 2.00Pm 7 Sept)
KUALA TERENGGANU
- Lebih 70 orang penduduk, mewakili 30 keluarga yang tinggal di Pangsapuri Ladang Gemilang dekat sini menyuarakan tuntutan dan bantahan mereka terhadap Menteri Besar Terengganu dan juga kerajaan negeri Terengganu.

Mereka menuntut supaya sewa pangsapuri kos rendah diturunkan sebagaimana janji adalah Menteri Besar Terengganu ketika tanah mereka diambil.

05 September 2010

'Jutawan' Saiful Cabar Pemuda PAS, AMK

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/tEO.jpgKUALA TERENGGANU - Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Terengganu, Saiful Bahri Baharauddin mencabar Pemuda PAS dan AMK menyatakan pendirian atas isu wakil rakyat DAP Teo Nie Ching yang masuk ke dalam surau al-Huda di Kajang Selangor tanpa menutup aurat

Saiful yang dipercayai seorang 'jutawan' berdasarkan syarikat miliknya M.Z.Hakujaya memperolehi ratusan juta projek kerajaan, menududuh DAP sebagai parti melampau kerana Teo menyampaikan tazkirah dalam ruang solat utama.

Masih Ada Yang Sayang; 80 Anak Yatim Parlimen Hulu Terengganu diraikan

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/DSC_0008.JPGMARANG - Lapan puluh orang anak yatim dalam kawasan Parlimen Hulu Terengganu akan menyambut Eidul Fitri pada tahun ini dengan berpaikaian serba baru apabila mereka dibantu oleh Unit Amal dan Dewan Pemuda PAS Kawasan Hulu Terengganu.

Program 'Masih Ada Yang Sayang' anjuran kedua-dua sayap PAS tersebut telah meraikan anak-anak yatim bermula tengah hari semalam, 4 September, sehingga waktu berbuka puasa.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...