26 Jun 2010

‘Jom Kawan’ Anjur Konsert Islami Untuk Palestin

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita27/M2U01306_WMV%20V9_0001.jpgKUALA TERENGGANU – ‘Jom Kawan’, kumpulan sukarelawan bagi Lajnah Pendidikan PAS Pusat akan menganjurkan satu konsert Islami dengan tujuan mengumpulkan dana untuk membantu rakyat Palestin.

Pengerusi Lajnah tersebut, Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik berkata, konsert itu akan diadakan pada Jumaat, 9 Julai di Dataran Masjid Ma’ahad TahFiz Wal Tarbiyah, Tok Jiring, dekat sini.

ADUN Bukit Tunggal Turun Pasar Selami Masalah Peniaga

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita27/IMG_6920.JPGKUALA NERUS – Ahli Dewan Undangan Ngeri (ADUN) Bukit Tunggal Dr Alias Razak turun ke pasar Batu Enam disini bagi menyelami masalah-masalah semasa yang dihadapi oleh para peniaga dan pengunjung pasar tersebut.

Menurutnya, masalah besar sekarang ini dihadapi oleh para peniaga buah hadapan pasar Batu Enam yang telah ‘menganggur’ selama lebih setahun setengah.

Kebajikan Rakyat Menjadi Keutamaan Kerajaan Pakatan Rakyat Terengganu

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita27/yahyadhppperak.JPGMARANG - Negara menghadapi masalah ekonomi dan sosial yang semakin berat dengan beban hutang luar negara yang semakin besar dan kebajikan rakyat yang semakin terabai.

Se
dang pada masa yang sama, pemimpin-pemimpin Barisan Nasional pandai bercakap kononnya mereka juara rakyat, bercakap mahu membantu rakyat, sebaliknya hanyalah mengumpulkan harta dan mengayakan peribadi masing-masing.

24 Jun 2010

“Tok Guru Kami Bukan Pengganas,”- Pemuda PAS Terengganu


KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) menyifatkan tuduhan mengatakan Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang sebagai pengganas adalah satu tuduhan yang jahat, biadap dan bodoh.

DPPNT turut menafikan sekeras-kerasnya Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang juga Penasihat Badan Perhubungan PAS Terengganu mengamalkan fahaman Wahabi sebagaimana dilaporkan sebuah akhbar internet.

23 Jun 2010

Penduduk Taman Murni Permai Bantah Pembinaan Balairaya Atas Padang Permainan Kanak-kanak


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/bantahantokjembal%20021.jpgSeberang Takir, KUALA NERUS - Rancangan kerajaan negeri Terengganu mahu membina bangunan di atas padang permainan kanak-kanak Taman Perumahan Murni Permai Tok Jembal dekat sini dibantah oleh penduduknya.

Kira-kira jam 6 petang Isnin, 21 Jun, lebih 50 penduduk telah keluar beramai-ramai dan berhimpun secara aman di padang berkenaan.

Jurucakap penduduk terbabit, Safian Chik, seorang penjawat awam berkata mereka tidak membantah pembangunan, tetapi menolak pembinaan sebarang bangunan diatas padang itu kerana kawasannya sudah sempit.

22 Jun 2010

Projek i-SHARP - Pampasan RM500 Untuk 2 Ekar Tanah; ‘Satu Jenaka Moden’ Mengguris Hati Rakyat


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/iBantah.JPGPermaisuri, SETIU Sejumlah 32 ekar tanah yang diusahakan 16 peserta Rancangan Tanah Berkelompok (RTB) Pertanian di Kampung Banggol, dekat sini, bakal dimusnahkan, ekoran pembangunan Projek Taman Akuakultur Udang Bersepadu (i-SHARP).

Setiap peserta telah diberikan 1 lot tanah pertanian di zaman pemerintahan kerajaan Pas Terengganu dengan keluasan 2 ekar bagi setiap lot. telah ditanam dengan nenas dan pelbagai sayur-sayuran.

“Saya Nasihatkan Orang Umno Bertaubat dan Sokong PAS “N.Balasubramaniam


http://buletinonline.net/images/stories/berita27/IMG_6776.JPGKUALA NERUS – “Pada tahun 1980 hingga 1987, saya ahli MIC, dalam masa itu saya jadi Bendahari, Bahagian Jerantut, lepas itu saya belajar ugama,

”cuba lihat kepada orang-orang yang bukan Islam, bagaimana mereka boleh sokong Islam dan terima Islam, orang bukan Islam pun sokong, apa salahnya orang Islam sokong,

”saya nasihatkan (orang Umno) bertaubatlah, terus sokong ‘direct’ sama (kepada) Parti PAS,”kata N. Balasubramaniam, Timbalan Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS, mengakhiri kata-katanya, ketika ditemui selepas menyampaikan ceramah di Batu Enam, dekat sini, semalam.

21 Jun 2010

Khurafat Umno dan Mahathir Tentang Agama Lain

http://buletinonline.net/images/stories/berita27/khurafat.gifKUALA TERENGGANU - “Dalam Malaysia kita ada tiga bangsa majoriti, Melayu, Cina dan India, (kebiasaannya) orang Melayu pegang ugama Islam, orang Cina pegang Buddha dan India pegang Hindu,

“pada fahaman saya, mana-mana agama pun tidak galakkan main judi, kalau ada yang menggalakkan, itu bukan dari ugama,

“orang yang tidak pegang ugama, mungkin dia sokong itu judi,”kata Timbalan Pengerusi Dewan Himpunan PAS (DHPP) N.Balasubramaniam.

20 Jun 2010

Perang Gaza Membuka Mata Dunia

http://buletinonline.net/images/stories/berita27/gazawar.jpgMARANG - Perang yang berlaku diantara Israel dengan pejuang Hamas di Gaza pada tahun 2008/2009 telah menyedarkan masyarakat antarabangsa dan membangkitkan jihad umat islam seluruh dunia.
Perang tersebut menunjukkan kebodohan rejim Israel yang kini sedang menunggu saat-saat kehancuran dan kebinasaan.

Wakil Hamas, Dr. Syekh Abu Ubadah berkata, orang-orang yahudi menerima balasan demikian, yang merupakan berkat dari doa umat sekelian seluruh dunia.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...