25 Ogos 2012

Mengapa Pertahan Projek Sekiranya Bazirkan Wang Rakyat?

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/Sambutan%20H.Raya%20Eidul%20Fitri%20Kaw%20Marang.jpgMARANG – Tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Alor Limbat menaikkan kain pemidang dimerata tempat mempertahankan pembinaan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Alor Limbat amat dikesali.

Yang DiPertua PAS Kawasan Marang, Haji Yahaya Ali melahirkan rasa dukacitanya terhadap tindakan YB Alias Abdullah yang dianggapnya sebagai keterlaluan.

23 Ogos 2012

Rampas Tanah; Mahkamah Putus Kerajaan Bayar Pampasan

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/IMG_0240.jpgKUALA TERENGGANU – Mahkamah rayuan memutuskan kerajaan negeri diarahkan membayar pampas an ke atas kes-kes tanah pemberian kerajaan PAS Terengganu pada tahun 1999 hingga 2004, setelah ia dirampas oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN).

Menurut Timbalan Pesuruhjaya 2 PAS Terengganu, Haji Muhyiddin Abddul Rashid, pada zaman pemerintahan kerajaan PAS, kerajaan telah memberi ribuan lot-lot tanah pertanian dan tanah tapak rumah kepada rakyat negeri Terengganu.

22 Ogos 2012

Tujuh Keluarga Menyambut Syawal Tanpa Air Bersih

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/tak%20ada%20air%20hulu%20besut.jpgBESUT – Kedatangan 1 Syawal disambut dengan penuh kegembiraan oleh umat Islam di seluruh dunia, setelah berjaya mememerangi ‘hawa nafsu’ selama sebulan berpuasa di bulan Ramadhan.

Namun begitu, tujuh buah keluarga dari Kampung Muka Bukit, Keruak, Hulu Besut dekat sini, meyambut ‘hari kemenangan’ itu dengan ‘kepahitan’ sejak sepuluh tahun yang lalu.

Pulang Berhari Raya dan Pulang Juga Untuk Berpilihan Raya

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/UstHusinPerantau.jpgKUALA TERENGGANU – Anak-anak Terengganu di Perantauan didoakan, agar selamat dalam perjalanan kembali ke tempat kerja masing-masing dan pulang semula ke negeri Terengganu apabila tiba pilihanraya umum ke-13 yang tidak berapa lama lagi.

Menurut Ketua Dewan Ulamak PAS Terengganu, Dato’ Ustaz Husin Awang, semua pihak yakin dengan hasrat dan cita-cita PAS untuk mengambil alih pemerintahan negeri Terengganu dan Pakatan Rakyat untuk menawan Putrajaya.

21 Ogos 2012

PGU 05 Pada 5 & 6 Oktober di DUN Jabi, Setiu

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/perantau3.jpgKUALA TERENGGANU – Gelombang kebangkitan rakyat khususnya kesedaran anak-anak muda akan terus kekal bersama PAS sehingga tarikh pilihanraya umum ke-13 yang akan datang.

Mengekalkan gelombang tersebut, PAS akan meneruskan program berprestij Himpunan Kebangkitan Rakyat – PAS Ganti Umno (PGU) kali ke lima (PGU05) di kawasan dewan Undangan Negeri (DUN) Jabi Kawasan Parlimen Setiu.

Menerima Rawatan Lanjut; Haji Wahid Terpaksa Berhari Raya Di Hospital

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/Haji%20Wahid%20%20Hospitala.jpgKUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu, Haji Mohd Abdul Wahid Endut yang telah menjalani pembedahan membuang selaput mata dua minggu lalu, dimasukkan ke hospital pada hari terakhir Ramadhan.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Kuala Terenggau serta ADUN Wakaf Mempelam,  akur dengan nasihat doktor menyambut1 Syawal di wad Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini, bagi mendapatkan mendapatkan rawatan lanjutan.

19 Ogos 2012

Sudah Tiga Bulan Berlalu, YT Masih Belum Tunai Janji

    http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/IMG_9956.jpgKUALA TERENGGANU – Setelah tiga bulan berlalu, pihak Yayasan Terengganu (YT) yang telah berjanji akan menyerahkan sijil kepada seorang pelajar Tre-found Education Centre, masih belum berbuat demikian.

    Peguam Fathi Aziz Abu Bakar berkata, beliau telah menyerahkan notis anak guamnnya, Syed Solah Syed Hassan yang yang dituduh melibatkan diri dalam perhimpunan aman BERSIH.

    Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

    MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...