21 Jun 2014

Janji Bantuan Banjir RM1500 Belum Ditepati


 KEMAMAN – Mangsa banjir ‘luar biasa’ yang melanda daerah ini pada musim tengkujuh lalu menuntut bantuan kewangan RM1500 yang dijanjikan oleh kerajaan.


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai Haji Hanafiah Mat@Ramly berkata, janji kerajaan negeri Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu dibawah pimpinan ADUN Kijal Dato’ Seri Ahmad Said masih belum ditepati.

20 Jun 2014

Rakyat Tolak Pembangunan ‘ala – Dubai’ Pasar Kedai Payang

MARANG – Rakyat negeri Terengganu sebulat suara menolak pembangunan semula Pasar Besar Kedai Payang ‘ala -Dubai’ yang dicadangkan oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional dibawah pimpinan bekas Menteri Besar Dato’ Seri Ahmad Said.

‘Demam Piala Dunia’; Pemuda Diminta Terus Amalkan Cara Hidup Sihat

kamaruzzaman yaman3SANAA, Yaman – Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu Ustaz Kamaruzzaman Abdullah telah mengadakan lawatan kerja ke negara Yaman bagi meningkatkan kerjasama pendidikan dengan beberapa Institusi Pendidikan Tinggi di negara tersebut.

18 Jun 2014

NGO Tegur ADUN Bandar


serah memorandum cukai pintu
KUALA TERENGGANU – ‘Kempen Bantahan Kenaikan Cukai Pintu’ telah digerakkan di segenap penjuru, seluruh 13 Dewan Undangan Negeri (DUN) yang termasuk dalam kawasan Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT).

17 Jun 2014

‘Cakna YB’; Program Bebas, Interaktif dan Berkesan


IMG_4399KUALA NERUS – Majlis Tindakan Dun Bukit Tunggal Sekali lagi dalam rangka kerjanya yang kedua menganjurkan Program Yang Berhormat (YB) Cakna Rakyat di daerah mengundi (Unit Peti Undi – UPU) Pengkalan Arang.15 Jun 2014

‘Fitnah Muflis’ ; Raja Bahrin Timbang Ambil Tindakan Undang-undang


Raja Bahrin

KUALA TERENGGANU – Ahli Parlimen Kuala Terengganu Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah sedang meneliti fitnah yang dilemparkan kepada beliau dan tidak menolak akan mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang terbabit.

Katanya, beliau sedang mendapatkan pandangan dari pihak perundangan untuk mengambil tindakan susulan.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...