06 Januari 2012

Khidmat Untuk Semua di Sambutan 100 Tahun Itqan al-Muluk

HULU TERENGGANU – Lujnah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS Terengganu melaksanakan tiga program sempena Sambutan 100 Tahun Itqan al-Muluk Bi Ta’dil as-Suluk yang sedang berlangsung di Kampung Gaung, Kuala Berang di sini.

Pengerusi Lujnah, Cikgu Haji Hussin Ismail berkata program tersebut ialah membaiki dua buah rumah rakyat, Pemeriksaan Kesihatan Percuma dan Ceramah Kesihatan ‘Menu Sihat’ serta membersihkan kawasan perkuburan

05 Januari 2012

90% Persiapan Sambutan 100 Tahun ‘Itqan al-Muluk’, telah dilaksanakan

HULU TERENGGANU – Persiapan Sambutan 100 Tahun Itqan al-Muluk Bi Ta’dil as-Suluk yang akan bermula pada petang Jumaat 6hb Disember, berjalan lancar.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS yang juga Pengarah Sambutan, Haji Muhyiddin Abdul Rashid, 90% persiapan  sambutan di Kampung Gaung telah terlaksana.

03 Januari 2012

Mana Memorial Hudud yang Razif janjikan?

KUALA NERUS - Sempena Sambutan Ulang  Tahun ke 100 Undang-undang  Itqan al-Muluk Bi Ta’Dil as-Suluk, PAS DUN Seberang Takir mempersoalkan, dimanakah Memorial Hudud yang pernah dijanjikan oleh Kerajaan Umno dan Barisan Nasional?

Menurut  Pengerusi Majlis Tindakan DUN Seberang Takir, Ustaz Zakaria Dagang, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seberang Takir, Ahmad Razif Abdul Rahman pernah menyebut bahawa kerajaan merancang untuk membina Galeri Hudud di Kampung Seberang Takir

02 Januari 2012

PAS akan Umum Lima Lagi Tawaran Untuk Rakyat Terengganu

PAS akan meneruskan perjuangan walaupun Anwar dipenjara
DUNGUN
– PAS negeri Terengganu akan mengemukakan lima lagi janji yang terkandung dalam manifestonya bagi menghadapi Pilhanraya Umum ke-13 (PRU-13).

Menurut Pesuruhjayanya Haji Mohd Abdul Wahid Endut, lima perkara tersebut akan diumumkan kepada rakyat negeri Terengganu sempena ulang tahun ke 100 Itqan al-Muluk Bi Ta’dil as-Suluk yang akan disambut besar-besaran pada 6 dan 7 Januari ini.

01 Januari 2012

‘Majoriti senyap’ bakal tumbangkan Umno/BN Terengganu pada PRU13


BESUT – Bantuan dan ‘sogokan politik’ yang terlalu banyak, diberikan oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu menyebabkan wujud kelompok ‘majoriti senyap’.

Menurut Yang DiPertua PAS Kawasan Besut, kumpulan itulah yang akan menumbangkan Umno/BN dalam pilhanraya Umum ke-13 akan datang.
- sebelum buka kawasan jelapang padi lain
SETIU
– Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Langkap Asha'ari Idris yang juga Exco Pertanian dan Industri Asas Tani negeri diingatkan supaya memenuhi lima tuntutan para pesawah Kampung Jelapang.

Timbalan Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Tanah Padi Kampung Jelapang, Abdul Raof Mohamad berkata, kerajaan negeri wajar melihat dan melunaskan tuntutan pesawah terbabit sebelum pilihanraya umum ke-13 (PRU13)

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...