08 Januari 2022

Petunjuk Allah SWT Dalam Menghadapi Bencana


Marilah kita sama-sama bermuhasabah selepas ditimpa bencana, dengan kembali kepada petunjuk Allah SWT. Pada masa yang sama, janganlah kita dilekakan dengan telatah manusia yang cuma hidup untuk sementara waktu sahaja. 

125 Nelayan Terima Sumbangan


KUALA TERENGGANU - Seramai 125 orang nelayan Dewan Undangan Negeri (DUN) Kemasik menerima sumbangan berupa wang tunai dan barang dapur.

07 Januari 2022

Siasat Bagaimana Umrah Tanpa Divaksin


Sekian lama rakyat Malaysia tidak dapat menjejakkan kaki ke Mekah, siapa yang tidak terkilan mendengar berita antara punca peningkatan varian Omicron di Malaysia adalah melalui Jemaah umrah yang tidak menerima suntikan vaksin. 

14,000 Anak PASTI Kembali Ke Sekolah


 KUALA TERENGGANU - Lebih 14,000 pelajar Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di negeri Terengganu kembali ke dunia pembelajaran bermula pada 2 Januari.

Ekonomi Bijak, Matang Dan Sejahtera


Al-Quran merupakan petunjuk sepanjang hayat dan sepanjang zaman bagi manusia, maka ia wajib diyakini oleh setiap orang yang beriman. Bahawa Allah SWT yang Maha Adil

06 Januari 2022

Omicron Tanda Pandemik Akan Berakhir?

Dua lagi kes Covid-19 disahkan varian Omicron semalam, menjadikan jumlah keseluruhan varian ini adalah sebanyak 64 kes iaitu 63 melibatkan pengembara dan satu kes disyaki jangkitan tempatan

Beberapa ahli sains mengatakan dunia harus belajar untuk hidup berdampingan dengan Covid-19 yang tidak akan hilang. 

05 Januari 2022

Muslimat, NGO Ganding Bahu, Prihatin Mangsa Banjir.


DUNGUN - Muslimat PAS Dungun dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) berganding bahu menghulurkan bantuan tanda prihatin terhadap mangsa banjir yang berada di Pusat Pemindahan Sementara (PPS). 

Kerajaan PAS Terengganu Turunkan Kadar Pengangguran


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS negeri Terengganu telah berjaya menurunkan kadar pengangguran pada tahun 2019 dan mengekalkan pasaran buruh yang kompetitif pada tahun 2020.

03 Januari 2022

Peletakan Jawatan PM, Bawa Sudan Kepada Ketidaktentuan

 


Peletakan jawatan Perdana Menteri Sudan, Abdalla Hamdok, meninggalkan negara itu dalam keadaan tiada ketentuan. 

MTD Kijal Menang 'Keluargaku Ahli PAS'

 


Oleh : Alfian 

KEMAMAN - Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Kijal merangkul tempat pertama kempen 'Keluargaku Ahli PAS' yang dianjurkan oleh PAS Kawasan Kemaman. 

Kerajaan PAS Terengganu Jangka Terima Pelaburan Lebih RM10 Bilion Tahun ini


KUALA TERENGGANU – Kerajaan PAS Terengganu menjangkakan lebih RM10 bilion pelaburan akan diterima  pada tahun 2022 berbanding sejumlah RM8.5 bilion pada tahun lalu. 

02 Januari 2022

Bersama MN Mempertahankan PN


Apabila ditegaskan tajuk ini, ada kalangan yang menganggap PAS tidak ikhlas dalam politiknya. Demikian itulah kata-kata mereka yang tidak memahami makna ikhlas mengikut bahasa al-Quran.

Jadikan Tahun 2022 Dilimpahi Pahala


KUALA TERENGGANU - Segala nikmat yang telah Allah kurniakan, semoga ia diredhai dan jadikan ia sebagai pahala yang melimpah. 

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...