17 Mei 2014

Serikandi Kuala Nerus Bersiap Galas Cabaran PRU-14

HULU TERENGGANU – Ameerah Kuala Nerus membuat persiapan awal mempertahankan kerusi parlimen dan tiga kerusi DUN yang dimenangi pada pilihanraya umum lalu.
Bahkan, menurut Pengerusinya, Qurratul Aina Mohamad , Ameerah sedang melonjakkan ‘paradigma’ gerak kerja ahli-ahlinya, dalam usaha menambah satu lagi kerusi yang belum dimenangi, DUN Seberang Takir.
serikandi kuala nerus1“Saya berharap agar program ini menjadi titik permulaan ataupun satu lonjakan paradigma sebelum menjalankan gerak kerja dan pelbagai program serta aktiviti lagi pada masa akan datang,

16 Mei 2014

Ayahanda Ustaz Khairuddin Kembali Ke RahmatuLlah

KUALA NERUS – Pada 15 Mei, ayahanda kepada YB Ahli Parlimen Kuala Nerus, YB Ustaz Dato’ Dr Khairuddin at Takiri telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di rumah anak perempuannya di Taman Dahlia, Kuala Terengganu pada jam 7.30pm semalam.
IMG-20140516-WA0047Jenazah di bawa pulang ke Kg Bukit Tok Beng Seberang Takir dan dikebumikan di sana.
Sebelum itu jenazah di bawa ke Surau Ayah Hitam Wan Ali, Kg Baru Seberang Takir untuk disolatkan oleh YB Ahli Parlimen.
Turut hadir yang mengucapkan takziah adalah Naib Ketua Pemuda PAS Malaysia Ustaz Muhamad Khalil Abdul Hadi mewakili ayahnya Tuan Guru Presiden serta Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Kuala Nerus serta sahabat handai beliau.
Almarhum meninggal dunia pada umur 61 tahun disebabkan sakit tua. Arwah meninggalkan 16 orang anak di mana Dr Khairuddin merupakan anak sulung.

Pemuda PAS Marang Hantar ‘Kek’ Sempena Hari Guru

MARANG – Dewan Pemuda PAS Kawasan Marang semalam telah mengadakan majlis penyerahan kek ke sekolah-sekolah terpilih sebagai simbolik sempena sambutan hari guru yang di sambut 16 Mei setiap tahun.

14 Mei 2014

Bubar DUN Dan Kembalikan Mandat Kepada Rakyat

IMG-20140513-WA0119
KUALA TERENGGANU – PAS dan rakyat negeri Terengganu mendesak supaya proses pemilihan kepimpinan dikembalikan kepada rakyat secara demokasi dan Dewan Undangan Negeri (DUN) hendaklah dibubarkan bagi membolehkan pilihanraya negeri diadakan.

13 Mei 2014

Ahmad Said Keluar UMNO

IMG-20140513-WA0006Beberapa jam selepas meletakkan jawatan sebagai Menteri Besar Terengganu pada Isnin, Datuk Seri Ahmad Said telah mengumumkan keluar dari parti UMNO.

12 Mei 2014

Kerajaan Digesa Taati Titah Tuanku Sultan

rumah bantuan pas1
DUNGUN – Kerajaan negeri Terengganu digesa bertindak mentaati titah tuanku sultan ketika baginda merasmikan pembukaan Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) pada 13 April lalu.

11 Mei 2014

Lori Masuk Longkang; Kerajaan Digesa Beri Penjelasan

lori masuk lngkang1KUALA TERENGGANU – Sebuah lori kecil yang diletakkan di tapak letak kenderaan Pasar Baru Chabang Tiga dekat Hiliran di sini, telah ‘terjun’ ke dalam logkang berhampiran.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...