19 Februari 2021

PAS Ambil Peduli Kesukaran Rakyat

 


DUNGUN - Parti Islam SeMalaysia (PAS) sangat ambil peduli kesukaran dihadapi rakyat yang terputus mata pencarian setelah Perintah Kawalan Pergerakan 2.0 dilaksanakan bermula sejak 22 Januari lepas.

Zikir Al-Mathurat, Pohon Allah Angkat Covid-19


DUNGUN - Parti Islam SeMalaysia(PAS) Dungun mengambil tanggungjawab mengadakan bacaan zikir Al-Mathurat setiap pagi dengan memohon Allah Subhanahu Wa Ta'ala(SWT) mengangkat wabak Covid-19 dari bumi Terengganu khususnya.

18 Februari 2021

Khutbah Jumaat 19 Februari 2021


Akibat Meninggalkan Amar Makruf Nahi Mungkar

Orang-orang kafir Yahudi dari Bani Israil telah dilaknat (di dalam Kitab-kitab Zabur dan Injil) melalui lidah Nabi Daud dan Nabi Isa Ibni Mariam. Yang demikian itu disebabkan mereka menderhaka dan selalu menceroboh.

Judi, Maksiat Dan Zina Mesti Dibanteras


Kami mengambil maklum dua isu besar yang sedang berlaku dalam negara kita pada saat ini. Isu berkaitan Sugarbook dan juga kebenaran beroperasi operator perjudian berlesen. 

Tindakan Tegas Dan Menyeluruh


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Muslimat PAS Terengganu menyeru agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan tegas dan menyeluruh terhadap 'dalang' yang mengoperasikan aplikasi laman web dan aplikasi 'sugarbook'.

Sumbang Makanan 460 Buah Rumah PKPD


KUALA TERENGGANU - PAS kawasan Besut menyampaikan sumbangan makanan kepada 460 buah rumah yang terlibat Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Hulu Besut.

Perginya Seorang Muslimat PAS Sejati


Oleh : Farhana Mustapa

BESUT - PAS DUN Hulu Besut kehilangan seorang aktivitis iaitu Ketua Muslimat Cawangan Alor Keladi, Minah bt Latif atau lebih dikenali sebagai Che Moh pada jam 12.22 pagi, 14 Febuari 2021 bersamaan 2 Rejab 1441.

17 Februari 2021

Tiga Dekad Jabatan Amal Menabur Bakti Pada Ummah Dan Pertiwi

 


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Kota Rom tidak dibina sehari!, pecutan kemenangan digaris penamat bermula dengan langkah pertama. Begitulah dengan entiti kepanduan dalam jamaah yang sangat popular dan merakyat iaitu Jabatan Amal.

Kumpulan Bersenjata Bersumpah Serang Lebih Banyak Kepentingan AS


 Satu kumpulan bersenjata yang menembak roket mensasarkan pangkalan udara di wilayah Kurdistan, bersumpah akan menyerang lebih banyak lokasi berkepentingan Amerika Syarikat di Iraq

Tolong Cakna Aktiviti Anak Di IPT

Tolong Cakna Aktiviti Anak Di IPT


 Oleh ; Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Orang ramai diseru agar ambil cakna dan waspada terhadap segala aktiviti anak-anak mereka di institusi pengajian tinggi (IPT).

16 Februari 2021

Muslimat Teruskan Agenda Mensejahterakan Rakyat


Oleh: Nooreni Abu Bakar 

KUALA TERENGGANU - Dewan Muslimat PAS (DMPNT) menerajui wanita Terengganu dalam memperjuangkan kesejahteraan masyarakat berlandaskan syariat Islam. 

Pahala Berganda


Allah menguji lagi Presiden PAS dengan kesakitan. Pernah dahulu, ketika beliau menghadapi ujian yang sama, ada manusia yang buruk akhlaknya, mempersendakan beliau kerana ujian sakit itu. 

Presiden PAS Stabil

 


KUALA TERENGGANU - Mengenai Kondisi semasa Presiden Parti Islam Se-Malaysia (PAS) yang kini sedang menjalani rawatan susulan di Institut Jantung Negara (IJN) dalam keadaan stabil.

Haramkan Segera Aplikasi 'Penyundalan'

 


Oleh : Adli Mohd

DUNGUN - Aplikasi 'Sugarbook' yang menawarkan aktiviti penyundalan di kalangan penuntut universiti dengan menawarkan khidmat 'Sugar Baby' perlu diharamkan segera.

Gerakan Diingatkan Tidak Cauvinis


KUALA TERENGGANU - PAS memberi ingatan agar Parti Gerakan Rakyat Malaysia (Gerakan) yang baru menyertai Perikatan Nasional (PN), tidak amalkan sikap cauvinis. 

15 Februari 2021

Amaran Kepada AS

 


Bekas pemimpin Mujahidin Afghanistan, Gulbuddin Hekmatyar memberi amaran kepads AS sekiranya cuba untuk menghentikan perjanjian damai Doha dengan Taliban.

Maksiat 'Sugarbook' Dan Keadilan Buat Adib


Pertemuan hari ini berlandaskan kepada tuntutan rakyat berkenaan isu terbaru mahupun yang belum selesai. 

Perlaksanaan Vaksin COVID-19 Kebangsaan


Pogram imunisasi Kebangsaan COVID-19 akan bermula dalam masa yang terdekat. Dijadualkan untuk fasa pertama akan diberikan pada akhir Februari nanti kepada golongan barisan hadapan. Kempen imunisasi kebangsaan COVID-19  bertema: Lindung Diri, Lindung Semua. Ianya memberi mesej jelas bahawasanya kerajaan bekerja keras dan berikhtiar untuk menyelesaikan dan mengekang wabak COVID-19 melalui vaksin. 

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...