23 Mac 2023

Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

 


DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Kemasyarakatan. 

PAS Pilih Demokrasi, Bukan Demonstrasi


Mengapa PAS menarik diri dan tidak bersama gerakan yang dianjurkan oleh NGO yang bernama BERSIH suatu ketika dahulu?

22 Mac 2023

374 Terima Borang 5A, Impian Miliki Tanah Akan Jadi Kenyataan


DUNGUN - Seramai 374 orang lagi rakyat di Dungun menerima  Borang 5A yang bermakna impian mereka untuk memiliki tanah sendiri akan menjadi kenyataan  

21 Mac 2023

Ramadan 2023: Waktu Puasa Dan Waktu Berbuka Puasa Di Seluruh Dunia

 

Masjid Pertama Kutub Utara: Masjid Matahari Tengah Malam

Bulan suci Ramadan akan bermula hujung minggu ini. Puasa sebelum matahari terbit hingga matahari terbenam berlangsung dari 12 hingga 18 jam, bergantung pada tempat anda berada di dunia.

20 Mac 2023

Waran Tangkap ICC Terhadap Putin Sah Seumur Hidup


Waran tangkap terhadap Presiden Rusia Vladimir Putin adalah sah seumur hidup, menurut Ketua Pendakwa Mahkamah Jenayah Antarabangsa (ICC), Karim Khan (Gambar) 

Lebih 200 Sertai Gunting Rambut Percuma

 


DUNGUN - Lebih 200 orang  peserta menyertai Program Gunting Rambut Perdana secara percuma untuk bergunting rambut secara percuma di tiga lokasi berbeza di DUN Rantau Abang. 

PKR Lawan Al-Quran


 Ahli-ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR) sepatutnya bersikap 'menyerang' terhadap kenyataan-kenyataan ahli politik yang berkeras untuk mempolitikkan agama, demikian kata-kata salah seorang pemimpin parti itu dalam ucapan penggulungannya di Kongres Nasional Khas PKR semalam. 

Luaskan Jaringan Sebar Dakwah

 


Oleh : Safiyyah Nur Amani

KUALA TERENGGANU - Muslimat diseru agar meluaskan lagi jaringan penyebaran dakwah dan maklumat kepada masyarakat secara berterusan.

19 Mac 2023

Presiden PAS Hadir Ke Mahkamah [VDEO}

Presiden PAS Hadir Ke Mahkamah, Yakin Keputusan Berpihak Kepada PAS


KUALA TERENGGANU - Presiden PAS, Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang hadir sebagai saksi pada perbicaraan Petisyen Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15) Parlimen Marang di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu pada Ahad.

LUHAM Mengalu-Alukan Penyertaan Dua Peguam Kanan Sebagai Ahli PAS


 Lujnah Undang-Undang & Hak Asasi Manusia (LUHAM) PAS Pusat mengalu-alukan penyertaan 2 Peguam Kanan – Haji Yusfarizal bin Yussoff dan Mohd Faizi bin Che Abu sebagai ahli PAS.

Jangan ‘Cabul’ Al-Aqsa Pada Bulan Ramadan – Amaran Hamas


 Pergerakan Hamas memberi amaran kepada Israel terhadap sebarang pelanggaran di perkarangan Masjid al-Aqsa semasa bulan suci Ramadan, di tengah-tengah ketegangan baru di wilayah yang diduduki.

Bersediakah Anda Menghadapi Ramadan?


 Ramadan adalah bulan yang istimewa bagi umat Islam, dan Syaban adalah bulan yang mendahului Ramadan. Oleh itu, persediaan untuk Ramadan pada bulan Syaban adalah penting untuk memastikan Ramadan yang berjaya dan memuaskan. Berikut adalah beberapa petua untuk membantu anda mempersiapkan diri untuk Ramadan semasa Sya`ban:

Kerajaan PH-BN Tidak Restui Pilihan Rakyat

 


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PH-BN yang menerajui Malaysia hari ini tidak  merestui dan mengiktiraf pilihan rakyat sehingga peruntukan untuk Ahli Parlimen pembangkang dinafikan.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...