22 Mac 2014

Sampah Melimpah Memalukan Warga Terengganu

sampahmelimpah1KUALA TERENGGANU – Majlis Bandaraya Kuala Terengganu (MBKT) dikritik dan dikecam oleh pelbagai pihak kerana gagal menguruskan kebersihan dan membiarkan sampah sarap tidak diangkut sehingga membusuk.

Tambahan empat lori ‘compactor’ baharu untuk MBKT yang dibeli pada tahun lalu dilihat gagal melancarkan lagi perkhidmatan kutipan sampah oleh pihak berkuasa tempatan itu.

21 Mac 2014

Terima Kasih Kepada Semua Penyumbang

IMG-20140319-WA0030
KUALA TERENGGANU – Yayasan Amal Malaysia Cawangan Terengganu mengucapkan terima kasih kepada semua penderma yang telah setulus ikhlas menyumbang bagi membantu mangsa banjir di Kemaman akhir tahun lepas.

Amal Terengganu Terengganu telah mengambil perjalanan amanah ini dengan membina semula 3 buah rumah mangsa banjir yang asalnya musnah secara total.

18 Mac 2014

Eratkan Ukhuwwah, Serlah Keindahan Islam

tmp_bola88618296MARANG – Kejohanan bolasepak Piala YB Bukit Payong telah diadakan selama dua hari bermula 14hb dan berakhir pada 15 Mac lalu.

Pertandingan tersebut berlangsung di Padang Bola Kampung Gong Kubur, berdekatan Kampung Paya Resak dekat sini.

17 Mac 2014

Longkang Tersumbat; MBKT Perlu Bertindak

longkang tersumbat2
KUALA NERUS – Dewan Pemuda PAS negeri Terengganu (DPPNT) dengan rasminya melancarkan Kempen Anti Denggi dengan menganjurkan program gotong royong ‘Geng Muda Anti Denggi’ di Kampung Seberang Takir dekat sini.

Ketua Pemudanya, ustaz Kamaruzzaman Abdullah berkata, pemuda mahu menyampaikan mesej penting kepaa masyarakat setempat khususnya dan rakyat negeri Terengganu amnya, tentang bahaya wabak denggi.

PASTI Ammar Dapat Bangunan Baru

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita19/Ustaz%20alias.jpgKEMAMAN – Anak-anak yang belajar di Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) Ammar dalam kawasan Dewan Undangan (DUN) Kemasik akan dapat belajar dengan lebih selesa apabila bangunan barunya siap kelak.

Menurut Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman, PASTI tersebut ditubuhkan kerana permintaaan yang tinggi oleh masyarakat setempat kepada pendidikan PASTI yang mengutamakan pengisian ilmu dan akhlak Islam.

16 Mac 2014

Tambah Nilai Peranan PAS Agar Lebih Berdaya Saing Dan Dinamik

IMG-20140315-WA0049DUNGUN – Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang sedang berusaha menambah peranan dan fungsi PAS Cawangan-cawangan dalam Dun tersebut ke arah lebih berdaya saing, dinamik dan berkesan.

ADUN Rantau Abang, Cikgu Alias bin Harun berkata, langkah itu dilakukan bagi memastikan pengurusan dan pentadbiran serta kepimpinan peringkat cawangan akan terus popular dikalangan ahli dan juga masyarakat setempat.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...