01 Disember 2022

Kerajaan PAS Terengganu Umum Pelbagai Bantuan


Pada pembentangan Bajet 2023, kerajaan negeri Terengganu mengumumkan pelbagai pembayaran geran sekali sahaja (One-off) kepada penduduk, daripada pelajar sekolah, ibu tunggal dan keluarga kepada pengawal keselamatan, petani serta pekerja pelancongan.

30 November 2022

Piala Dunia 2022: Siapa Yang Telah Maju Kehadapan? Siapa yang keluar?


Piala Dunia 2022 sedang menuju ke penghujung persaingan,peringkat kalah mati.

Kemenangan Besar Manifestasi Kerja Keras Jentera


KUALA TERENGGANU - kemenangan besar PAS di Terengganu baru-baru ini bukan sekadar cetusan gelombang tetapi ia merupakan manifestasi kerja keras jentera parti yang berterusan menyantuni dan membantu rakyat.

29 November 2022

28 November 2022

DAP Mempromosikan Islamofobia


Demi kepentingan politiknya, DAP yang tidak beraqidah dan tidak bermoral mula menunjukkan belangnya secara terbuka dan rakus. Hal ini terserlah apabila mereka melakukan fitnah terhadap Islam dengan membaling batu di tengah khalayak pada waktu siang hari yang terang, khususnya terhadap Parti Islam Se-Malaysia (PAS). 

PRU15; PAS Terengganu Ucap Terima Kasih Kepada Pengamal Media

 

KUALA TERENGGANU - PAS Negeri Terengganu mengucapkan terima kasih atas sokongan para pengamal media pada pilihan raya umum ke-15 lalu.

27 November 2022

Piala Dunia; Kalau Masa Dicederakan


 Menjadi kebiasaan pertandingan bola sepak di semua peringkat, daripada sekecil-kecil pasukan kampung yang tiada pengadil tetapi masing-masing bersefahaman, sehinggalah ke peringkat yang mempunyai pengadilnya seperti peringkat sekolah, kelab, sehingga ke peringkat negara dan antarabangsa serta benua yang dinamakan Pertandingan Piala Dunia yang terhangat kini, ditetapkan peraturan. Termasuklah ketetapan masa tambahan disebabkan berlaku kecederaan atau apabila kedua-dua belah pihak masing-masing seri.

Terus Dekati Anak Muda


KUALA TERENGGANU - Cawangan PAS termasuk Jawatankuasa Pembangunan dan Keselamatan Kampung (JPKK) digesa agar terus mendekati golongan anak muda.

Tak Boleh Ke Kita Jumpa Kawan-kawan?


 Ismail Sabri, Wee dari BN menafikan pertemuan sulit 'Langkah Tropicana' dengan PAS

Beberapa pemimpin Barisan Nasional (BN) menafikan mengadakan pertemuan sulit dengan pemimpin PAS di Tropicana Golf Resort di Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini, berikutan tuduhan mereka merancang untuk berpaling tadah.

Kerajaan Anwar; Campuran Atau Kerajaan Perpaduan?


Kerajaan Perpaduan bukan perkara baharu di Malaysia kerana idea penubuhan kerajaan perpaduan pernah pertama kali dicadangkan oleh Presiden PAS Tan Sri Abdul Tuan Guru Hadi Awang pada tahun 2009, iaitu gabungan di antara Barisan Nasional (BN) dengan Pakatan Harapan (PR). 

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...