10 Ogos 2013

Panjat atap rumah rakyat pada 3 Syawal

3 syawal panjat atap1KEMAMAN – Walaupun dalam suasana ‘masih berhari raya’, hari ini pada 3 Syawal tidak menghalang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai YB Haji Hanafiah untuk memanjat atap rumah seorang penduduk, demi berkhidmat kepada rakyat.

Rumah Ismail bin Besar, 64 tahun, bukan berada dalam kawasan DUN Chukai, namun atas rasa tanggungjawab sebagai Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Kemaman, Hanafiah bersegera menziarahi rumah yang ditimpa malang itu.

Menurutnya, beliau telah diberitahu oleh Haji Salleh, Ketua Cawangan PAS Pekan Kemasik, rumah Pak Ismail telah dilanda ribut pada jam 6.30 petang 7 Ogos yang lalu.

09 Ogos 2013

Ketua Penerangan ANAK Kemalangan

IMG-20130808-WA0026-1716735904BESUT -”Ketua Penerangan Persatuan Felda Anak Peneroka Kebangsaan (Anak), Naraza Muda mengalami kemalangan jalanraya di Kampung Renek, Jabi dekat sini pada pagi 1 Syawal Khamis, 8  Ogos.

Beliau yang juga ahli jawatankuasa PAS Kawasan bagaimana pun tidak mengalami kecederaan serius dan telah mendapat rawatan sebagai pesakit luar di hospital.

06 Ogos 2013

Pemimpin PAS Terengganu Ucap Selamat Hari Raya di You-Tube

eidulfitri you tubeKUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya PAS Terengganu, YB Haji Mohd Abdul Wahid Endut mengucapkan Selamat Hari Raya Eidul Fitri kepada seluruh rakyat Terengganu, terutama kepada penduduk Dun Wakaf Mempelam yang beliau wakili dan kawasan Kuala Terengganu, di mana beliau memegang amanah sebagai Yang DiPertua PAS.

05 Ogos 2013

PAS agih RM150,000 ; Hargai jasa pendidik menjelang lebaran

MARANG – Dewan Ulamak PAS yang menjadi tonggak pendidikan dan tarbiyah Islamiyyah menghargai pengorbanan para pendidik yang menyumbang bakti di instutusi-institusi terbabit.


Menjelang hari lebaran, 1 Syawal 1434 yang akan disambut pada hujung minggu ini, seramai 370 tenaga pendidik terbabit diraikan dalam majlis sumbangan Ramadhan pada Ahad 4 Ogos yang diadakan di Dewan Tok Guru, Masjid Rusila.

04 Ogos 2013

Jangan campur adukkan politik dan pentadbiran

hanafiah matKEMAMAN – Penjawat Awam khususnya yang bertugass di daerah Kemaman diingatkan supaya tidak mencampur adukkan politk dan pentadbiran kerana ia akan melambatkan pembangunan dan merugikan seluruh rakyat.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai Haji Hanafiah Mat mengharapkan para pegawai dapat menumpukan perhatian kepada perkhidmatan, kerana ‘musim pilihanraya’ telah pun tamat.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...