11 Oktober 2014

Tahaluf Siyasi Bertujuan Menonjolkan Kebaikan Islam


http://buletinonline.net/images/stories/berita47/Ust%20Nik%20Mohd%20Zawawi2.JPGGabungan parti politik antara Umno, MCA dan MIC dalam BN didakwa tidak mengikut kehendak dan garis panduan Islam, maka tidak hairanlah apabila konsep perjuangan parti pemerintah itu sangat jauh daripada konsep dakwah kepada ALLAH.
Sebaliknya, menurut Pemangku Naib Ketua Dewan Ulama Pas Pusat, Ustaz Nik Muhammad Zawawi Salleh, tahaluf siyasi atau kerjasama politik antara PAS, PKR dan DAP pula menepati kehendak syarak dalam memperkenalkan kebaikan dan keadilan kepada masyarakat berbilang kaum di negara ini.

Kes Tanah Kampung Banggol Donas Sudah Empat Kali Dilapor Kepada SPRM


buletin-sprm2(1)KUALA TERENGGANU – Jawatankuasa Bertindak Kampung Banggol Donas (JBKBD) yang diiringi oleh beberapa buah Badan Bukan Kerajaan (NGO) lain tampil buat kali keempatnya ke pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) negeri Terengganu.
Laporan dibuat kira-kira jam 11.00 pagi dan berakhir satu jam kemudian setelah keterangan pengadu diambil di pejabat SPRM Terengganu, Wisma Persekutuan pada 7 Oktober lalu.

10 Oktober 2014

Perbicaraan Kes Saman Presiden PAS Ditangguh Lagi


IMG_20141009_213110KUALA TERENGGANU – Perbicaraan kes saman bekas calon PKR di Bukit Besi pada PRU 13, Mohd Shamsul Mat Amin terhadap Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang ditangguhkan kepada tarikh 28 Oktober idepan
Perkara tersebut diputuskan oleh hakim Dato’ Mohd. Yazid Mustafa di dalam kamarnya setelah beliau memanggil peguam kedua-dua belah pihak
Saksi bagi pihak palintif yang juga wartawan akhbar Kosmo dimaklumkan tidak hadir bagi perbicaraan dan gagal mengemukakan alasan ketidakhadiran beliau ke mahkamah.

09 Oktober 2014

Bicara Kes Saman Presiden PAS; Peguambela Puashati


Asmuni Awi Kes Presiden PASPeguam Presiden PAS, Haji Asmuni Awi berpuashati dengan perjalanan perbicaraan writ dalam kes saman berkaitan fitnah pil kuda yang melibatkan seorang bekas calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Presiden PAS pada pilihanraya umum ke-13 lalu.
Beliau yang ditemui selepas penangguhan perbicaraan itu menjelaskan, pihak plaintif telahpun mengemukakan tiga orang saksi bagi perbicaraan pada sebelah pagi.

07 Oktober 2014

31 Ekor Korban dan Aqiqah di Rusila


IMG-20141007-WA0044MARANG – Timbalan Ketua Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi merasmikan majlis Qurban dan Aqiqah Perdana anjuran Maahad Darul Quran, Rusila.
Program tahunan ini berlangsung di perkarangan asrama Maahad tersebut bermula jam 7.30 pagi dan selesai kira-kira jam 12.00 Tengah hari,Selasa 7 Oktober.


05 Oktober 2014

Alasan Bodoh Naikkan Harga Minyak; Menteri Sila Letak Jawatan


tuan ibrahimKerajaan Malaysia sekarang ialah kerajaan yang tidak berpijak di bumi yang nyata, dengan memberikan alasan yang dianggap tidak cerdik apabila harga minyak dinaikkan bagi mengula-gulakan rakyat.
Kenyataan-kenyataan itu tidak mencerminkan kehendak majoriti rakyat yang mana sekaligus menggambarkan menteri-menteri ini gagal memahami kesusahan rakyat ketika rakyat bergelut dengan kesusahan.
Begitulah antara komen dari Naib Presiden PAS Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man ketika ditemui sebaik selesai program ceramah Penerangan Isu-Isu Semasa di Pasti al-Iman di Pekan Bukit Payong semalam.

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.