11 Januari 2013

Konvoi Basikal 'R' Tiba di KLCC; Jeming Cedera!

KUALA LUMPUR - Konvoi berbasikal 'Cycle For Royalty - C4R' selamat sampai di KLCC setelah mengharungi perjalanan panjang sejauh 600 kilometer dari Kota Bharu dan bergabung dengan konvoi berkereta 'R' Terengganu dijadualkan akan menyerahkan memorandum kepada Petronas pada jam 2 ptang nanti.

Ketua Konvoi, Zulhazmi Hassan atau 'Jeming' dengan sini berkata, 'R' akan mengambil alih menara berkembar KLCC dan meletakkan satu du Kelantan dan satu lagi di Terengganu, menggambarkan seriusnya tuntutan terhadap royalti minyak yang dibuat oleh kedua-dua negeri tersebut.

08 Januari 2013

Polis Sudah Pasang Niat Untuk Belasah Peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat?

Merujuk kepada gesaan pihak polis supaya para wartawan yang akan membuat liputan semasa Himpunan Kebangkitan Rakyat pada Sabtu ini supaya memakai pas khas yang akan dikeluarkan oleh Polis Diraja Malaysia agar mereka mudah dikenal pasti supaya insiden wartawan dipukul anggota polis tidak berulang lagi sebagaimana yang pernah berlaku semasa himpunan Bersih 3.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...