05 Julai 2014

Presiden PAS Selamat Kembali Ke Bumi Darul Iman
KUALA TERENGGANU – Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Hj Abdul Hadi Awang, selamat kembali ke bumi Terengganu Darul Iman, Jumaat malam, 4 Julai.


Timbalan Pesuruhjaya (II) PAS Terengganu Haji Yahaya Ali berkata, Ustaz Hadi balik ke kampung halaman di Rusila setelah kira-kira tiga minggu berada di Turki kerana menghadiri persidangan antarabangsa.

04 Julai 2014

Rahmat Allah Melimpah RuahKUALA NERUS – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepoh Ustaz Hishamuddin Abd Karim berkata, rahmat Allah sangat melimpah ruah pada bulan Ramadhan.Beliau berkata demikian ketika menyampaikan zakat kepada 20 orang penerima dari sekitar Kampung Pak Tuyu.

03 Julai 2014

Takziah Buat Haji Zainuddin Dan Anak-anakPAS Kawasan Kuala Terengganu dan semua ahlinya saya mengucapkan takziah kepada Bendaharinya Haji Zainuddin dan anak anak beliau, atas pemergian isterinya.Yang Dipertua PAS KT Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah berkata Puan Hajjah Radziah Bt Ibrahim telah kembali ke rahmatullah jam 12:24 tengah hari, Khamis 3 Julai.

02 Julai 2014

Dua Doktor Lancar Dua Buku

KUALA TERENGGANU – Satu majlis pelancaran dua buah buku bertemakan sains perubatan akan diadakan pada hari Sabtu 5 Julai 2014, bermula jam 9.00 pagi hingga 1.00 tengah hari, bertempat di Sabasun Hyper Runcit 1, Kuala Terengganu.


Menurut salah seorang penulisnya, dua buah buku susunan Dr Azman Ibrahim dan Dr Suhazeli Abdullah akan dilancarkan ‘secara kombo’ oleh YM Tengku Seri Paduka Raja Tengku Ibrahim Ismail (Tengku Paduka).

01 Julai 2014

Pencerobohan Nelayan, Warga Asing Bakal Menggugat Kesejahteraan Pantai Timur Semenanjung


KUALA TERENGGANU – Cadangan Agensi Penguatkuasa Maritim Malaysia (APMM) untuk menubuhkan Jawatankuasa Khas menangani pencerobohan nelayan asing adalah di alu-alukan.


Bagaimana pun, Ahli Parlimen Kuala Terengganu Datuk Raja Kamarulbahrin Shah berkata, ianya tidak akan menyelesaikan masalah lama utama yang sudah menjadi lebih kritikal.

30 Jun 2014

Tunaikan Tanggungjawab Menjaga Kebajikan Seawal Hari Pertama Ramadhan
KUALA TERENGGANU – Seramai 120 orang penduduk yang kurang bernasib baik, samada fakir atau miskin di kampug Geliga dan Kuala Kemaman Geliga mendapat perhatian Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai.

Haji Hanafiah Mat bersama Majlis Tindakan DUN (MTD) Chukai telah memberilan sumbangan berupa barangan keperluan harian seperti beras, gula dan minyak masak bagi meringankan bebanan penduduk terbabit pada bulan Ramadhan ini.

29 Jun 2014

Batalkan Lesen Pemilik Bot Dalang ‘Nelayan Asing’


 KUALA TERENGGANU – Masalah pencerobohan nelayan asing melalui bot-bot tempatan yang menjadi dalang, tidak dapat diselesaikan, walaupun mari penguatkuasa Maritim Malaysia mengadakan operasi dan menangkap nelayan terbabit.
Menurut Ahli Palimen Kuala Terengganu, Dato’ Raja Kamarul Bahrin Shah, bot-bot yang menjadi dalang, samada disewakan kepada warga asing atau mengambil nelayan asing menjadi pekerja.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...